2018-07-18 06:55:16• hírek • Bede Emőke

127 tanár írt 7-esnél nagyobbat a versenyvizsgán

Kedden függesztették ki a pedagógusok versenyvizsgán elért eredményeit: száznál is több 10-es osztályzat született az országban, sajnos azonban szép számban voltak azok is, akiknek az 5-öst sem sikerült elérniük.

Nem volt ez másként megyénkben sem, ahol az elmúlt héten a vizsgaközpontokba 402 tanárt vártak, azonban a megmérettetés napján végül 32 jelentkező nem jelent meg. Így tehát csak 370 tanár próbált szerencsét, viszont 46-an már menet közben elvéreztek, azaz visszaléptek a vizsgától. Ezt leszámítva minden a legnagyobb rendben zajlott, egyik vizsgaközpontból sem jeleztek egyéb problémákat.
 

A 324 beadott dolgozat közül végül csak 323-at értékeltek a javítók, egyet ugyanis egy nem közölt indok miatt érvénytelennel nyilvánítottak. Ami a jegyek megoszlását illeti, a tanárok közül 76-nak nem sikerült 5-ösnél nagyobb jegyet írnia, 120-nak azonban összejött az 5-ös és a 7-es közötti osztályzat. Ennek köszönhetően ősztől ezek a tanárok helyettesítő posztokat tölthetnek be.
 

127 Szatmár megyei tanárnak, azaz a vizsgázók 39,3 százalékának azonban sikerült megugrania a lécet, azaz 7-esnél nagyobb jegyet szerezni, 10-es viszont egy sem volt. Ennek ellenére így is örülhetnek a nagyobb jegyet írók, ugyanis így jó eséllyel pályáznak egy címzetes hely határozatlan idejű betöltésére.
 

Aki nem elégedett az általa szerzett osztályzattal, az még szerda délután 15 óráig benyújthatja az óvást, ezek elbírálása után pedig július 24-ig kell várni a végleges eredmények kifüggesztésére.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: